Univerzitetski Sport

Univerzitetski sport je podeljen
u dve asocijacije:

National Collegiate Athletic Association

150.000
Studenata
Selling Online

1200 Univerziteta

23 Sporta

3 Divizije

Stipendije za I, II diviziju

Budzet za stipendiju $2 biliona godisnje

;

Program sportskih stipendija u Americi je iz godine u godinu sve popularniji među internacionalnim studentima. Studenti-sportisti se sve više opredeljuju za odlazak na školovanje u Americi jer ne samo da će dobiti prestižne diplome nego će se i sportski usavršiti na zavidnom nivou te im se samim tim pruža šansa za odličnom, uspešnom sportskom karijerom.

Preporučljivo je da studenti krenu u proces i do 18 meseci ranije kako bi na vreme ostvarili sve neophodne uslove za sticanje sportske stipendije i obezbedili sebi mesto na željenom univerzitetu.

Koji su uslovi za studiranje u Americi?

Kandidat koji želi da se upiše na univerzitet u Americi, mora da ima diplomu o stečenom srednjoškolskom obrazovanju odnosno završen 4. stepen.

Kandidat mora da položi Toefl test i SAT test.

Forget about design limits

TOEFL® Test

(Test of English as a Foreign Language) je standardizovani ispit kojim se proverava nivo znanja stranih studenata tj. onih kojima engleski nije maternji jezik.Položen TOEFL test je uslov za upis za strane studente na svim univerzitetima u SAD. TOEFL je IBT (Internet Based Test), što znaci da se ispit polaže na kompjuteru i internetu. Sastoji se od cetiri dela : čitanje, slušanje, govor i pisanje. Najveći broj bodova koji možete da dobijete je 120. Prijava za TOEFL IBT vrši se preko Internet sajta. Potrebno je na sajtu otvoriti nalog koji će Vam kasnije služiti za primanje rezultata i prijavu ispita. Plaćanje se može izvršiti isključivo platnom karticom. TOEFL se polaže nekoliko puta mesečno na više lokacija u Srbiji: Beogradu, Subotici i Nišu.

SAT Test

Zvanični prijemni ispit za sve fakultete u Americi i polažu ga kako domaći tako i inostrani studenti. SAT test je sačinjen iz tri sekcije: Critical Reading, Math i Writing. Svaka sekcija nosi po 800 bodova što znači da je maximalan broj bodova na SAT testu 2400. Test se zasniva na principu više ponuđenih odgovora za svako pitanje, a izuzetak su pisani esej i deset pitanja iz matematike. SAT se u našoj državi polaže šest puta godišnje, samo u Beogradu i broj mesta za svaki test je ograničen zato je potrebno na vreme se prijaviti i pripremati. Možete se prijaviti putem Interneta popunjavanjem registracionog upitnika i plaćanjem registracione takse pomoću platne kartice.

;

Kako ustvari izgleda proces prijave za univerzitetski program?

Popunjavanje College Star upitnika
Pravljenje Highlight video materijala
Potpisivanje Ugovora sa College Star agencijom i dostava neophodne dokumentacije
Prijava za SAT i Toefl testove
Prijava za NAIA/NCAA Eligibility Center
Dostavljanje zvaničnih ponuda zainteresovanih univerziteta klijentu
Odabir univerziteta
Priprema i odlazak u USA ambasadu u Beogradu na intervju za vizu
Odlazak u USA