Уметнички стипендии

Танцот е дисциплина која бара многу работа, талент и посветеност, па не е чудо што многу студенти страста ја наоѓаат во еден или повеќе облици.

Иако факултетското образование може да им помогне на студентите да ја продолжат својата кариера во танцување, наоѓање буџет за колеџот може да биде предизвик.

Напорна работа

За среќа, постојат стипендии кои обезбедуваат финансиска помош на студенти кои изведуваат перформанс.

Талент

Ако моментално танцувате, планирате да го продолжите образованието или кариерата поврзана со танцувањето или само сте страствени за танцот, постојат стипендии кои ќе ви помогнат да платите за вашето образование.

Посветеност

За повеќе информации околу стипендиите за танцување, како и за останатите атрибути и интереси, Ве молиме контактирајте не. Јавете ни се.